Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Конгресі США відмовилися постачати Україні ПЗРК

П'ятниця, 12 червня 2015, 05:14

Спецпідрозділ "Азов" не будуть тренувати за гроші США, а Україна не отримає американські ПЗРК.

У Конгресі США ухвалено поправки до законопроекту H.R. 2685 "Про видатки на оборону у 2016-му році", якими це передбачено, повідомляє сайт конгресмена Джона Кон'єрса, передає Голос Америки.

Поправки ініціювали конгресмен-демократ Джон Кон'єрс та конгресмен-республіканець Тед Його.

При цьому сайт Кон'єрса називає "Азов" неонацистським.

"Я вдячний, що Палата представників учора одноголосно ухвалила запропоновані мною зміни покликані гарантувати, що наші військові не готуватимуть членів огидного (repulsive- прим.) неонацистського батальйону "Азов" і що небезпечні ПЗРК не потраплять до України та Іраку", - наводить слова Кон'єрса його сайт.

"Якщо і можна зробити  простий висновок із участі США у закордонних конфліктах, то він полягає у наступному: треба уникати небажаних наслідків. Як це добре проілюструвала участь США у Афганському конфлікті під час радянського вторгнення, надто активна військова підтримка та перенасичення конфлікту зброєю може призвести до дестабілізації і зрештою зашкодити нашим власним національним інтересам", - також відзначив Кон'єрс.

Раніше прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що США не збираються постачати наступальні види озброєння Україні, оскільки це не сприятиме мирному вирішенню конфлікту на сході країни.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування