Нафтобазу "БРСМ" перевіряли у травні, але там не виконали вимог - Яценюк

П'ятниця, 12 червня 2015, 14:55

Нафтобазу "БРСМ-Нафта" перевіряли востаннє 20 травня цього року, та її керівники не виконали рекомендації – і це призвело до масштабної пожежі з людськими втратами.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів у п’ятницю.

"Коментують всі кому не лінь – те, чого не знають. 28 січня поточного року Кабінет міністрів України прийняв рішення про обов’язкову перевірку всіх об’єктів техногенної небезпеки і пожежонебезпечних об’єктів", - заявив він.

"Загалом до загального переліку об’єктів, які підлягають перевірці, – 5 986 об’єктів. За квітень-травень уже перевірено 1 961 (об’єкт). Тому недостовірна інформація про те, що начебто не здійснюються перевірки, не відповідає дійсності", - додав Яценюк.

Він наголосив, що Державна надзвичайна комісія під його керівництвом ще 28 січня прийняла рішення щодо проведення перевірок всіх небезпечних об’єктів.

Щодо нафтобази "БРСМ-Нафта під Васильковом він уточнив: "Минулого року ми цей об’єкт перевіряли 5 разів, і у поточному році цей об’єкт перевірявся 20 травня"

"За результатами перевірки цього об’єкту було визначено 64 заходи, які повинна була виконати відповідна компанія. В результаті невиконання заходів ми маємо одну з найбільших пожеж і маємо 5 смертей", - сказав прем’єр-міністр.

"І тут буде питання як до власників нафтобази, директора і головного інженера…, так і питання до тих, хто контролює. Минулий рік 5 перевірок, цей рік одна перевірка…", - зазначив він.

"Притягнути до кримінальної відповідальності всіх, хто винні у пожежі і в невиконанні закону. При тому що уряд перевіряє всі вибухонебезпечні об’єкти, адже країна перебуває у стані війни і офіційно запроваджено Антитерористична операція в країні", - наголосив Яценюк.

Як відомо, увечері 8 червня під Васильковом на Київщині почалася пожежа на нафтобазі мережі АЗК "БРСМ-Нафта", яку пов’язують із екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким. Пожежу досі гасять. Від пожежі загинуло щонайменше 5 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...