Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Васильковом продовжує горіти один резервуар з бензином

Неділя, 14 червня 2015, 08:39

На нафтобазі під Васильковом станом на 8 год. 14 червня продовжується горіння резервуару об’ємом 900 куб. м з бензином.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Здійснюється перекачування дизельного пального з двох резервуарів ємністю по 900 куб. м нафтобази БРСМ до резервуарів нафтобази КЛО. Всього здійснено перекачування близько
1 тис. 100 куб. м дизельного пального.

На місці пожежі для виконання робіт зосереджено 40 од. техніки та 186 особового складу від ГУ (У) ДСНС у Київській області та м. Києва, ДП МРЦ і частина сил від управлінь ДСНС у Житомирській та Чернігівській областях.

Охорону місця проведення робіт з ліквідації надзвичайної ситуації здійснюють 70 чол. особового складу Національної гвардії.

Керівництво гасінням пожежі здійснює т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України в Київській області Петро Кісільов.

В цілодобовому режимі працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації ДСНС України.

Як відомо, пожежа на території нафтобази в селі Крячки, у Київській області виникла 8 червня. 

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що 8 червня Головне слідче управління МВС почало кримінальне провадження за ч. 2 ст. 273 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі від 2 до 10 років в’язниці. 

МВС розглядає 4 ключових версії виникнення пожежі.

У зв'язку з пожежею затримано фактичного її керівника Юрія Шквиру, також до відповідальності притягнуть інженера Юрія Южаніна.

Також Аваков заявив, що на підприємствах мережі "БРСМ-Нафта" змішували бензин із присадками й домішками, їх покривали представники органів державної влади й силових структур.

Мережа автозаправних комплексів "БРСМ-Нафта" вважає, що пожежа на їхній нафтобазі у Васильківському районі виникла внаслідок теракту, а саме підриву. Там обіцяють 1 мільйон гривень за інформацію про замовників і виконавців.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...