Симоненко подався у "ліву опозицію"

Неділя, 14 червня 2015, 12:32

Комуністична партія, Прогресивна соціалістична партія, 3 партії і 13 громадських організацій створили всеукраїнське громадське об'єднання "Ліва опозиція".

Як повідомляють "Українські новини" з посиланням на заяву КПУ і ПСПУ, установчі збори об'єднання відбулося 12 червня в Києві. 

Крім КПУ і ПСПУ інші партії, що заснували об'єднання, маловідомі (Робоча партія, партія "Київська Русь"). Учасники зборів прийняли маніфест "Лівою опозиції", в якому негативно оцінюють політику української влади. 

За текстом заяви, "Ліва опозиція" має намір домагатися припинення бойових дій на сході України, неухильного виконання "мінських домовленостей" і проведення децентралізації країни.

Учасники об'єднання закликають будувати зовнішню політику на основі добросусідських відносин з Росією і Білоруссю і виступають за надання російській мові статусу другої державної.

Як відомо, 9 квітня Верховна Рада ухвалила закон про заборону пропаганди комуністичного й нацистського режимів в Україні. Ним заборонено прославляти комунізм, публічно заперечувати злочинний характер комуністичного й нацистського режимів, використовувати символіку відповідних партій і популяризувати їхніх героїв.

Симоненко заявляв, що закони про декомунізацію суперечать інтересам українського народу і є передумовою дестабілізації українського суспільства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування