Спецназівець РФ Александров збирається перекваліфікувати статтю обвинувачення

Понеділок, 15 червня 2015, 02:56

Спецназівець РФ Олександр Александров, якого українські військові затримали в травні в районі Щастя, збирається перекваліфікувати статтю обвинувачення.

Про це він заявив в інтерв'ю "Новій Газеті".

"Збираємося перекваліфікувати статтю з тероризму. Терористом я не був, виконував наказ. Являюсь військовослужбовцем, поки контракт у мене офіційно не закінчився", - сказав Александров.

За його словами, статтю будуть перекваліфіковувати на "диверсійні дії".

Александров додав, що йому досі не вдалося поговорити з родичами, так як вони не беруть трубки, а дружина вийшла на зв'язок з ним лише раз.

"Теж, напевно, до них приїжджали, інструктували, якісь вказівки давали", - вважає Александров.

При цьому товариш другого затриманого спецназівця РФ Євгена Єрофєєва написав журналісту: "Родичів ізолювали від зовнішнього світу... З нами теж попрацювали. Більше нічого сказати не можу. Ні про що не шкодую. На цьому все".

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя на Луганщині військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

22 травня Шевченківський райсуд Києва заарештував на 2 місяці  Александрова і Єрофеєва.

Захист Єрофеєва оскаржив його арешт, а адвокати Александрова сказали, що не будуть подавати апеляцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування