Шимків: Для Порошенка продати Roshen, як для Гейтса продати Microsoft

Понеділок, 15 червня 2015, 12:46

Заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків вважає Петра Порошенка видатним бізнесменом і пояснив, чому Roshen досі не продали.

Про це він заявив в інтерв'ю "ВВС Україна".

За словами Шимківа, влада веде війну з незаконно створеними монополіями.

"Насправді, ми тиснемо на монополії, які побудовані на неправомірному використанні державних ресурсів. У всьому світі вітають, що нарешті держава почала тиснути на олігархів, адже коли зникає олігархія, виникає конкурентне середовище", - пояснив Шимків.

Він також заявиd, що вважає "Порошенка видатним бізнесменом в Україні - адже створити компанію у сфері FMCG (товарів широкого вжитку), яка працює на українському висококонкурентному ринку і конкурує з міжнародними брендами, створити український продукт високої якості - це непросто".

"Він же не залучає державних службовців, переконуючи, щоб мама і тато купували Roshen. Люди самі ідуть та купують через високу якість", - сказав Шимків.

При цьому він переконує, що президент виконає свою обіцянку і продасть Roshen, хоча це непросто.

"Це як звернутись до Білла Гейтса продати Microsoft. Знайдіть, хто купить цю компанію одразу. Roshen – це одна з найбільших компаній у сфері FMCG в Україні. Хто може вийти і одразу заплатити його вартість?", - запитав заступник голови АП.

Він додав, що "росіяни зробили все, аби заблокувати процес продажу".

"Інвестори не стоять у черзі, щоб купити. Nestle колись купив "Світоч", та компанія була набагато меншою, а перемовини тривали кілька років", - додав Шимків.

Як відомо, одразу після обрання президентом Порошенко пообіцяв продати свій бізнес, але поки що конкретну пропозицію висувало тільки Nestle.

Проте, за даними ЗМІ, Порошенко оцінює Roshen у три мільярди доларів, а Nestle готове заплатити лише мільярд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування