Кремль просить Порошенка роз'яснити слова про "російський хабар" Януковичу

Понеділок, 15 червня 2015, 21:53

У Кремлі хочуть зрозуміти, чи відмовляється Київ від зобов'язань перед Росією, яка надала Україні кредит в розмірі $3 млрд.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, прокоментувавши заяву президента України Петра Порошенка.

"Коли ми чуємо подібні заяви, в першу чергу ми очікуємо якихось роз'яснень, відмовляється нинішня українська влада від правонаступництва щодо зобов'язань України, в тому числі міжнародних зобов'язань, з яких у першу чергу нас цікавлять... фінансові та інші зобов'язання перед РФ", - сказав Пєсков.

Він зазначив, що поки Росія на це запитання не має відповіді.

"Чесно кажучи, мені важко (припустити), чи є ці висловлювання президента Порошенка відповіддю на це запитання", - сказав Пєсков.

"Якщо мова йде про легітимну владу в Україні, питання (полягає в тому), оскаржує вона (принцип) правонаступництва України як держави, Україна несе міжнародні зобов'язання чи відмовляється від міжнародних зобов'язань", - зазначив він.

Порошенко в інтерв'ю Bloomberg в понеділок заявив про те, що російський кредит в розмірі 3 млрд доларів є хабарем Януковичу.

За його словами, покупка в України єврооблігацій на цю суму гарантувала Москві орієнтованість Києва на Росію і відмову екс-президента Віктора Януковича від підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Український президент підкреслив, що статус цього боргу досі незрозумілий, а Путін, за його словами, ніколи не порушував питання про ці $ 3 млрд. Однак він не говорив, що Київ відмовляється повертати ці гроші, заявивши, що до Росії треба ставитися так само, як і до решти кредиторів.

У травні Верховна Рада України дозволила Кабінету міністрів вводити мораторій на виплату боргу зовнішнім комерційним кредиторам для захисту національних інтересів.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...