Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура нарешті склала підозру Януковичу за "Межигір’я"

Середа, 17 червня 2015, 13:09

Генеральна прокуратура 16 червня склала письмове повідомлення колишньому президенту Віктору Януковичу про підозру за фактом заволодіння "Межигір’ям".

Як повідомляє Генпрокуратура, підозру висунуто за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК: за фактом заволодіння держмайном - будівлями та спорудами комплексу відпочинку "Пуща Водиця" урочища "Межигір’я" та земельними ділянками площею понад 100 га, на яких вони розташовані.

За цією ж нормою повідомлення про підозру складено для директора ТОВ "Медінвесттрейд" Г.еннадія Герасименка, директора ТОВ "Танталіт" Павла Литовченка та інших підозрюваних у вчиненні цього злочину.

Також справа стосується дій із легалізації вказаного незаконно одержаного майна, вчинених за сприяння Сергія Клюєва.

Крім того, Януковича підозрюють у незаконному отриманні від Сергія Клюєва після придбання останнім у серпні 2013 року ТОВ "Танталіт" вигоди в десятки мільйонів гривень, які "використовувалися на оплату витрат, пов’язаних з проживанням Януковича в будівлях резиденції "Межигір’я", та отриманні права безоплатно користуватися будівлями та ділянками ТОВ "Танталіт".

Відтак, складено повідомлення про підозру Януковичу у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України.

У ГПУ нагадують, що 16 червня генпрокурор вніс до Верховної Ради подання про надання дозволу на притягнення Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 209 КК України та ч. 5 ст. 369 КК, а також надання дозволу на затримання та арешт Сергія Клюєва.

Як відомо, Янукович утік з України 21 лютого 2014 року, після розстрілів протестувальників на Майдані, - і переховується в Росії.

Верховна Рада 4 лютого 2015 року позбавила його звання президента України, яке за Конституцією є довічним. 17 червня відповідний закон опубліковано у парламентській газеті "Голос України" – тож 18 червня він набуде чинності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...