До холдингу "Вести" прийшли з обшуком - звинувачення за низкою статей

Четвер, 18 червня 2015, 12:22

Податкова міліція в четвер вранці прийшла з обшуком в офіс медіахолдингу "Вести" у Києві.

Про це написав власник холдингу Ігор Гужва на своїй сторінці у Facebook.

"У нас знову обшук: прийшли люди, назвалися податковою міліцією, виламали двері, увірвалися в приміщення, забарикадувалися, юристів не пускають", - повідомив він.

В офіційній заяві медіахолдингу "Вести" сказано, що прибулі не пред'явили документів і увірвалася в офіс "Вестей" у бізнес-центрі "Гулівер", приміщення було повністю заблоковано.

"Юристів і адвокатів холдингу, а також інших працівників, захопники всередину не пускають. Заявляють, що представляють податкову міліцію і мають постанову суду на обшук у справі ТОВ "Вести мас-медіа" (хоча юридично ця компанія за даною адресою не розміщується)", - йдеться у заяві, оприлюдненій Гужвою.

"Саму постанову юристам не показують. У цьому приміщенні розміщено керівну компанію холдингу, а також редакції газети "Вести" і журналу "Вести.Репортер". Таким чином, журналісти даних видань не можуть потрапити на свої робочі місця", - наголошується в заяві.

Раніше органи Державної фіскальної служби викликали на допит 242 співробітників газети "Вести" у справі про сплату податків, яку в холдингу називають "сфабрикованою".

"Компанія і її співробітники в попередні дні активно працювали зі слідством, надаючи всі необхідні документи й дисципліновано приходячи на допити, попри те, що найчастіше сама процедура виклику на них проходила у формі морального терору – дзвінки родичам журналістів, погрози, залякування", - заявляють "Вести".

Холдинг називає такі дії "тиском влади на незалежні засоби масової інформації" і обіцяє продовжувати свою роботу в тому ж руслі.

Итак, у нас снова обыск: пришли люди, назвались налоговой милицией, выломали двери, ворвались в помещение, забаррикадиро...

Posted by игорь гужва on Wednesday, June 17, 2015

У свою чергу, Державна фіскальна служба України підтверджує, що проводить два обшуки, зокрема, в офісі ТОВ "Вісті Мас-Медіа" на площі Спортивній у Києві.

"Обшуки здійснюються відповідно до вимог діючого законодавства згідно з ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду Києва про проведення обшуків від 15.06.2015 року, прийнятої за результатами розгляду клопотання слідчого, узгодженого з прокурором", - зазначає відомство.

"Проведення даної слідчої (розшукової) дії здійснюється в рамках досудового слідства у кримінальному провадженні, розпочатому у квітні 2014 року за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, службовими особами ТОВ "Вісті Мас-Медіа" за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 212, частиною 2 статті 205, частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу", - заявляє Фіскальна служба.

"Всі дії у вказаному кримінальному провадженні здійснюються у відповідності до вимог діючого кримінального процесуального законодавства під процесуальним керівництвом прокурора. Досудове слідство триває", - наголошують там.

Як відомо, газету "Вести" щодня роздають безкоштовно на вулицях. На її шпальтах регулярно публікують провокаційну чи перекручену інформацію, зокрема, проти нинішньої влади і часто з сепаратистським ухилом.

18 червня стало відомо, що слідчий відділ Головного управління СБУ у Києві та Київській області веде досудове розслідування щодо видання "Вести. Репортер" у кримінальному провадженні за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканість України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News