Яценюк звинуватив "Батьківщину" у підтримці олігархів: питання боржників "Нафтогазу"

Четвер, 18 червня 2015, 17:37

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект, яким пропонується дозволити примусово продавати майно боржників "Нафтогазу України", у статутних капіталах яких частка держави становить не менше 25%.

Відповідний законопроект №2956 про внесення змін до закону "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" щодо механізмів впливу на підприємства-боржники підтримали за основу 234 депутати.

А пропозиція ухвалити його за основу та в цілому набрала лише 187 голосів, тож голова Верховної Ради Володимир Гройсман запропонував внести зміни до нього до другого читання.

Законопроект №2956 вносив Кабінет міністрів. Ним пропонується встановити, що дія мораторію не поширюється на застосування примусової реалізації майна для погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" та її дочірніми підприємствами, що постачали природний газ на підставі ліцензії.

Впродовж розгляду прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив: "Дуже дивна статистика голосування. Мені зрозуміло, чому за цей закон не голосує "Опозиційний блок", мені зрозуміло, чому за цей закон не голосує "Воля народу" чи партія "Відродження". Але мені не зрозуміло, чому голосує проти цього закону партія "Батьківщина", яка не дає можливості повернути від олігархів теплокомуненерго"

"Тому я прошу, шановний пане голово (ВР), знову повернутися до голосування за цей закон, щоб партія "Батьківщина" як достойний член коаліції усвідомила свою відповідальність за те, щоб навести порядок в розрахунках на енергоринку і перестала покривати олігархів, які є власниками теплокомуненерго", - сказав Яценюк.

Згодом він заявив: "Тепер мені зрозуміло, чому не голосує "Батьківщина", бо вони так само підтримують олігархів…".

Доповнюється...

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування