Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Володимир Кара-Мурза молодший виходить із коми

Вівторок, 2 червня 2015, 07:47

Один із соратників убитого в Москві Бориса Нємцова -Володимир Кара-Мурза - який, за попередніми даними, міг бути навмисно отруєний у Росії, почав виходити з тяжкого стану.

Про це сказав у понеділок у Вашингтоні російський опозиціонер Ілля Яшин під час презентації доповіді "Путін. Війна", передає Укрінформ.

"Кілька днів тому Володимир опинився в госпіталі, і лікарі виявили, що його організм був наповнений токсинами. Незабаром більшість його внутрішніх органів відмовили, він був переведений у стан штучної коми. Ситуація залишається вельми тяжкою, фактично, критичною і ускладнюється тим, що його неможливо евакуювати з Росії в іншу країну", - розповів Яшин.

Він зазначив, що в московський госпіталь, де перебуває Володимир Кара-Мурза, приїхали лікарі з Ізраїлю, які стежать за його здоров'ям. "Є підозри, що він був отруєний - деякі ознаки на це вказують", - підкреслив Ілля Яшин.

Разом з тим він зазначив, що з'явився привід для надії. "Буквально, пару годин тому я отримав інформацію, що спостерігаються деякі маленькі, але все-таки поліпшення. Володя, зокрема, почав реагувати на зовнішні обставини, почав ворушити пальцями і судячи, з усього, чути звуки", - зазначив російський опозиціонер.

Звичайно, продовжив Яшин, зараз не час робити якісь гучні заяви, "потрібно просто побажати Володимиру здоров'я і підтримувати його хоча б морально".

Як відомо, російського тележурналіста і публіциста Володимира Кара-Мурзу, причетного до створення фільму "Сім'я" про главу Чечні Рамазана Кадирова, госпіталізували 26 травня.

Кара-Мурза-молодший втратив свідомість в Російському агентстві правової та судової інформації (РАПСІ). Його доставили в Науковий центр серцево-судинної хірургії імені Бакулєва. Однак там стан Кара-Мурзи погіршувався, він почав впадати в кому - і його направили в лікарню імені Пирогова.

24 травня "Открытая Россия" Михайла Ходорковського виклала фільм про Кадирова "Сім'я". Володимир Кара-Мурза - один з тих, хто робив фільм.

Між тим, Рамзан Кадиров у своєму Інстаграм анонсував вихід фільму зі своєю участю з назвою "Хто не зрозумів, той зрозуміє".

Політолог Станіслав Бєлковський на сайті "Открытой России" з приводу цього висловив думку, що Кадиров натякає на те, що готовий знищити всіх творців фільму ''Сім'я''.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...