Під МВС вимагають звільнити "равликів". Депутати готові взяти їх на поруки

Вівторок, 2 червня 2015, 11:55

У Києві пікетують будівлю Міністерство внутрішніх справ, вимагаючи звільнити Богдана Чабана (позивний "Азот"), Бориса Овчарова (позивний "Дончанин") та Олександра Крюкова (позивний "Боцман").

Про це повідомляють "Новости Донбасса".

Звільніть "Равлика". Фото novosti.dn.ua

Люди тримають у руках написи "Free Ravlyk".

В анонсі акції в Facebook зазначалося, що учасники мітингу після МВС пройдуть до Кабінету міністрів і на Майдан, а сам мітинг буде мирним, "без балаклав і аргументів".

Free Ravlyk - акція під МВС. Фото Гліба Лісовського

Між тим у Верховній Раді депутат від "Батьківщини" Олексій Рябчин (Донбас) на брифінгу повідомив, що більше 10 народних депутатів написали подання про узяття на поруки 3 добровольців "Равлика": Богдана Чабана, Бориса Овчорва і Олександра Крюкова.

Під поданням підписалися, зокрема, депутати Рябчин, Луценко, Фірсов, Герасимов, Лубінець, Петренко, Семенченко, Веселова і Тарута, а також Лінько.

"Дані депутати готові особистим прикладом і зобов’язанням гарантувати, що добровольці групи "Равлик" повинні бути відпущені на поруки, і ми готові гарантував своєю репутаціїю, що ці люди будуть ходити на суд і давати свідчення, щоби зрештою своє чесне ім’я захистити на суді. Свобода "Равликам"!", - закликав Рябчин.

Він зазначив, що 9 осіб, 3 з яких входять у групу "Равлик", були затримані на Донеччині 8 травня за незрозумілих поки обставин.

Рябчин повідомив, що сам добре знає Богдана Чабана, з яким рік тому активно брав участь у мітингах "Донецьк – це Україна", і там "Богдан зарекомендував себе з дуже хорошого боку", а потім пішов воювати у добровольчі й міліцейські підрозділи.

Акція під МВС у Києві Free Ravlyk. Фото Гліба Лісовського

Депутат Семен Семенченко також заявив на брифінгу: "Ми вимагаємо припинити переслідування патріотів. Ми будемо подавати заяву про взяття їх на поруки й клопотання на ім'я генерального прокурора й голови МВС щодо дій працівників міліції Донецької області".

Як відомо, 8 травня в селищі Євгенівка Великоновоселівського району Донецької області співробітники міліції затримали групу озброєних осіб, пізніше з'ясувалося, що затримані – добровольці партизанського загону "Равлик".

В Мариупольском СИЗО содержатся украинские партизаны Члены украинской диверсионной группы "Равлик" арестованы. В соцсе...

Posted by 0629.com.ua on Thursday, May 28, 2015

Начальник управління МВС у Донецької області В’ячеслав Аброськін заявив, що працівники міліції діяли відповідно до своїх обов’язків при затриманні за підозрою у розбійному нападі на ферму у Великоновосілківському районі 8 травня, а чи винні затримані – вирішить суд.

Організатор руху "Донецьк – це Україна" Діана Берг стверджувала, що 8 травня загін "Равлик" на "прохання дружньої групи добровольців" приїхав допомогти в затриманні поплічників окупантів. Вона допускає, що друга група затриманих мала стосунок до "Братства" Дмитра Корчинського, бо в одного з затриманих знайшли посвідчення "батальйону Святої Марії", яким керує Корчинський.

За словами Берг, "хлопці затримали декількох підозрілих осіб, вилучили в тих прапори ДНР, зброю й вибухівку й викликали міліцію, щоб законно оформити затримання", але цього разу міліція затримала саме партизанів-добровольців, а за пару днів відбувся суд і хлопців помістили в СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування