Зміна керівництва "Укрнафти" опинилась під загрозою

Вівторок, 2 червня 2015, 14:01

Зміна керівництва "Укрнафти", яка запланована на наступне засідання зборів акціонерів, може не відбутись через тривалу процедуру проведення конкурсу.

Згідно з постановою Кабміну №777 про проведення конкурсного відбору керівників держпідприємств, на проведення конкурсу потрібно 98 днів.

У той же час на засіданні Наглядової ради "Укрнафти" прийняли рішення про винесення питання про зміну керівництва на наступні збори акціонерів.

Саме засідання призначили на 22 липня, тобто до них залишилось 50 днів.

Цю обставину можуть використати для оскарження будь-якого рішення про зміну керівництва, яке приймуть на зборах акціонерів.

Більше того, теперішній голова правління "Укрнафти" Пітер Ванхеке досі офіційно не звільнений, тож навіть оголосити конкурс на заміщення посади керівника компанії поки що неможливо.

За інформацією "Української правди", керівництво "Нафтогазу" звернулось до глави Міненерго ініціювати зміну правил обрання керівників держпідприємств, щоб можна було встигнути провести конкурс до 22 липня.

Фото: УП

Проте міністр Володимир Демчишин відмовився це робити, пославшись на те, що порядок уже визначений.

Як відомо, 29 травня Наглядова рада "Укрнафти" призначила загальні збори акціонерів, на яких мають змінити лояльне до олігарха Ігоря Коломойського керівництво, на 22 липня.

"Укрнафта" відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків.Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництва компанії.

Держава через "Нафтогаз" контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського – 42%.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування