Європарламент призупиняє участь у комітеті співробітництва з РФ

Вівторок, 2 червня 2015, 23:20

Європарламент обмежив вільний доступ до своїх приміщень для посла Росії при ЄС, депутатів Держдуми і Федеральних зборів РФ та призупиняє участь у комітеті міжпарламентського співробітництва ЄС-Росія.

Таке рішення ухвалив у вівторок президент Європарламенту Мартін Шульц після зустрічі з послом Росії при Євросоюзі, повідомляє "Укрінформ".

"Після публікації "чорного" списку європейських політиків і посадовців президент Європарламенту Мартін Шульц сьогодні поінформував російського посла при ЄС, що,  у зв’язку із неспроможність російської влади забезпечити прозорість їхніх рішень, відповідно до міжнародного права, а також надання можливості окремим особам реалізувати своє право на захист і оскарження, він вважає обґрунтованими застосування відповідних заходів у відповідь", - заявили у Європарламенті.

Відтак, доки "чорний" список не буде скасовано, Європарламент вирішив обмежити доступ до своїх приміщень послу Росії при ЄС та ще одному визначеному дипломату; надавати доступ після відповідної оцінки депутатам Державної Думи та Ради Федерацій та призупинити участь у комітеті парламентського співробітництва ЄС-Росія.

Як відомо, Росія затвердила і передала європейській стороні список європейських політиків, яким заборонено в'їзд на територію РФ. Загалом до нього потрапили 89 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News