В РФ на "прокурора" Криму вимагають відкрити справу

Субота, 20 червня 2015, 17:33

У Росії за приниження людської гідності підсудного щодо "прокурора" Криму Наталії Поклонської вимагають порушити кримінальну справу.

Про це заявив Дмитро Сотников, адвокат незаконно засудженого євромайданівця Олександра Костенко. 

За його словами, повідомлення про злочин вже направлено ним головы СК РФ Олександру Бастрикіну.

"Мною до СК  РФ подано повідомлення про вчинення прокурором Республіки Крим державним радником юстиції 3-его класу Поклонською Н.В. злочину, передбаченого п."Б" ч. 2 ст. 282 КК РФ щодо Костенка А.Ф", - повідомив Сотников і приклав до повідомлення копії документів.

 
 
 
 

Приводом для звернення стали висловлювання Поклонської у процесі по справі Костенко, де вона представляла держзвинувачення, пишуть "Грани.Ру".

Сотников наводить цитати з промови прокурора: на його думку, Поклонська намагалася довести, що Костенко "причетний до нацистсько-фашистської ідеології", чим прагнула принизити людську гідність підсудного. За словами адвоката, висловлювання Поклонської не відповідали дійсності і не торкалися предмету судового розгляду.

Раніше Сотников повідомив, що Поклонська домагається позбавлення його статусу адвоката, Сотникова звинувачують "у порушенні Кодексу професійної етики адвоката".

Як відомо, 15 травня Київський райсуд Сімферополя засудив Костенка до 4 років 2 місяців загального режиму. Активіст був визнаний винним за пунктом "б" ч. 2 ст. 115 російського КК (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю з мотивів ненависті або ворожнечі відносно якої-небудь соціальної групи) і ч. 1 ст. 222 (незаконне зберігання зброї).

Суд визнав доведеним, що у лютому 2014 року під час подій на Майдані у Києві активіст кинув камінь у беркутівця Віталія Полієнка, від чого у того на руці утворився синець, а також що Костенко зберігав удома саморобний нарізний ствол пістолета Макарова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування