На Донеччині під обстрілами загинули двоє, бойовики не дають відновити електрику

Субота, 20 червня 2015, 20:28

У суботу в Мар'їнці загинули двоє мирних жителів, один поранений, поранення отримали і 3 українських військових.

Про це повідомив глава Мар'їнської районної адміністрації Володимир Мороз, передає Інтерфакс-Україна.

"Один житель загинув, потрапивши на розтяжку, а один при обстрілі отримав смертельне поранення в голову", - заявив Мороз в ефірі телеканалу "112.Украіна".

Також він зазначив, що місцева влада готова відселити бажаючих жителів з Мар'їнки.

Говорячи про ситуацію з постачанням продуктами і водою, Мороз зазначив, що магазини працюють, однак, у зв'язку з неможливістю поки відремонтувати водогін, питну воду завозять цистернами за сприяння ГСЧС.

Разом з тим в Донецькій ОВГА заявили, що бойовики перешкоджають відновленню електропостачання в Донецькій області, яке було припинено в кількох населених пунктах ще 3 червня після масованого обстрілу з боку бойовиків.

Як зазначив голови адміністрації Павло Жебрівський, вдалося підняти всі електроотпори, прибрати залишки снарядів.

"Однак виявилося, що були перебиті ізолятори на розподільному трансформаторі. Спроби замінити обладнання не вдалися, через роботу снайперів з боку "ДНР" - снайпери фактично влаштували "полювання на зайців", стріляючи по електрикам і не допускаючи їх до виконання ремонтних робіт" , - наголошується в повідомленні.

"Сьогодні ми разом із загальним координаційним центром працюємо над отриманням" зеленого коридору "для відновлення електропостачання у Красногорівці", - додав Жебрівський.

В результаті пошкодження ліній електропередач 3 червня, без світла залишилися мешканці міст Красногорівка, Мар'їнка, також сіл Таранчук, Березово, Степове. Частково ремонтники відновили подачу електроенергії.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування