У РФ заблокували сайт, який опублікував пам'ятку туристам у Криму

Вівторок, 23 червня 2015, 00:25

Оператори зв'язку в Росії почали блокувати доступ до сайту товариства захисту прав споживачів "Громадський контроль", який розмістив пам'ятку туристам у Криму.

Про це повідомляє прес-служба Роскомнадзора, передає Інтерфакс.

"До нас надійшла вимога Генпрокуратури стосовно сайту ozpp.ru. У повній відповідності з вимогою 398-го Федерального закону сайт спрямований у вивантаження операторам зв'язку. Здійснюється його блокування на території Російської Федерації", - заявили в Роскомнадзорі.

Раніше стало відомо, що Товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль", зареєстроване як іноземний агент, випустило пам'ятку для туристів, що відправляються до Криму.

Увечері в понеділок Генеральна прокуратура Росії зажадала блокування сайту ТЗПС у зв'язку з виявленими "порушеннями закону в його діяльності" і направила до слідчих органів матеріали для порушення кримінальної справи за фактом заклику ТЗПС не відвідувати Крим - за статтею "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ".

Зі свого боку глава Товариства захисту прав споживачів Михайло Аншаков вважає, що Генпрокуратура невірно витлумачила заяву Товариства, в якому росіянам не рекомендується відвідувати Крим без дозволу української влади.

"Ми насправді не порушуємо російське законодавство. Якщо Генпрокуратура займає тут іншу позицію, це сумно і печально, оскільки в нашій пам'ятці не дана політична оцінка "приєднання" Криму, а дана правова оцінка з точки зору міжнародного права", - заявив він.

За його словами, в пам'ятці надані поради росіянам, які можуть зіткнутися за межами Російської території з певними проблемами.

Раніше депутат Держдуми від ЛДПР Михайло Дегтярьов направив запит до Генеральної прокуратури РФ з приводу публікації пам'ятки туристам у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування