Яценюк хоче, щоб зарплата менеджерів держкомпаній залежала від прибутку

Вівторок, 23 червня 2015, 14:08

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за необхідність прив'язки рівня заробітної плати керівників державних компаній до їхнього прибутку.

Про це він заявив у ході засідання колегії Міністерства економічного розвитку й торгівлі, повідомляють "Українські новини".

"Я пропоную вам (Мінекономіки) розробити єдиний уніфікований підхід оплати менеджменту державних компаній, прив'язати оплату менеджменту компаній до прибутку компаній", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що міністри не повинні управляти держкомпаніями, а лише визначати політику в тієї чи іншій сфері.

За словами Яценюка, керувати компаніями мають спеціально винайняті для цього менеджери з гідним рівнем зарплати.

При цьому Міністерство економічного розвитку й торгівлі ініціює спрощення процедури проведення конкурсу на заміщення посад керівників державних компаній, сказав радник міністра економічної політики й торгівлі Адонас Аудицкас.

За його словами, нова процедура призначення керівників держкомпаній дозволить скоротити мінімальний термін призначення керівників держкомпаній до 15 днів.

Також він повідомив, що нова процедура передбачатиме скорочення кількість документів, які мають подати кандидати на посаду керівників держкомпаній.

Як повідомлялося раніше, у середині січня Кабінет міністрів змінив порядок призначення на посаді керівників 62 найбільших держкомпаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування