Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" відмежовується від Шевченка, той звинувачує Яценюка в "кришуванні" корупції

Вівторок, 23 червня 2015, 17:12

"Батьківщина" не розглядала питання про відставку міністра екології Ігоря Шевченка. Сам же міністр звинувачує прем'єра в "кришуванні" корупції.

Як повідомив депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін, фракція не розглядала питання про відставку Шевченка.

"Нехай прем'єр-міністр внесе подання. Або він вносить подання, або вирішує корупційний скандал між Яценюком і Шевченком", - зазначив Кожем'якін.

Сам же Шевченко заявляє, що не є представником "Батьківщини" в уряді і звинувачує "керівництво Кабміну" у протидії боротьбі з корупцією. Про це він заявив у відеозверненні.

Міністр екології заявив, що на своїй посаді почав боротьбу з корупцією. "Але робив це я всупереч позиції керівництва уряду, який має зв'язки з усіма українськими кланами і захищає їхні інтереси", - сказав Шевченко.

Він зазначив, що до нього неодноразово зверталися представники команди Яценюка - "Народного фронту" з пропозиціями "про призначення на посади в міністерстві корумпованих людей".

"Так, всупереч закону і моїй позиції на посаду був призначений керівник Геологічної служби".

Це, за його словами, і стало причиною того, що Яценюк "почав втручатися в його особисте життя".

За словами Шевченка, Яценюк матиме право вимагати його відставки тільки після того, як виключить з "Народного фронту" і позбавить депутатського мандата "свого друга Миколу Мартиненка, який відповідає за корупцію в "Енергоатомі", і проти якого порушено кримінальну справу у Швейцарії. А також свого однопартійця Сергія Пашинського, який, за повідомленням ЗМІ, причетний до крадіжки державних нафтопродуктів на 1,5 млрд грн, які повинні були піти на потреби армії".

 

Нагадаємо, скандал довкола Ігоря Шевченка розгорівся після того, як народний депутат Олег Ляшко заявив, що має підтвердження того, що міністр екології Ігор Шевченко літав із Ніцци в Київ літаком нардепа, газового олігарха Олександра Онищенка. Це, на думку Ляшка, свідчить про корупційний зв’язок між ними. Уряд розпочав перевірку цієї інформації. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування