Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко та Яценюк не виключають проведення дострокових місцевих виборів

Вівторок, 23 червня 2015, 18:37

Президент та прем'єр не виключають проведення дострокових місцевих виборів в Україні, якщо реформу децентралізації не буде завершено до виборів 25 жовтня 2015 року.

Про це Петро Порошенко та Арсеній Яценюк заявили на засіданні Ради реформ у вівторок.

"Якщо ми не встигаємо провести конституційну реформу до місцевих виборів, але не маємо право відкладати її ще на 3, 5 або 10 років, то не виключено, що треба буде проводити ще одні місцеві вибори вже на новій Конституції і на нових повноваженнях", - сказав прем'єр Яценюк.

У свою чергу президент Порошенко зазначив, що на сьогодні влада має достатньо важелів, щоб завершити реформу "хоча б у частині децентралізації" до 25 жовтня.

"І політичним силам потрібно визначитися або конституційна реформа хоча б у частині децентралізації має відбутися до 25 жовтня, або, як сказав Арсеній Петрович, не виключено, що має бути дискусія стосовно проведення дострокових місцевих виборів. Я думаю, що це є достатньо великою мотивацією (для політичних сил)", - зазначив глава держави.

Як відомо, Порошенко сподівається отримати висновки Венеціанської комісії щодо українських змін до Конституції до кінця поточного тижня, і після опрацювання цих висновків Конституційною комісією на чолі з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом, обіцяє одразу підписати їх і надіслати до парламенту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування