США прослуховували розмови трьох французьких президентів - ЗМІ

Середа, 24 червня 2015, 06:30

Американські спецслужби протягом декількох років прослуховували телефонні розмови трьох президентів Франції: Жака Ширака, Ніколя Саркозі та Франсуа Олланда.

Про це повідомили французька газета "Ліберасьон" та інтернет-портал "Медіапарт" з посиланням на отримані Wikileaks документи АНБ США, передає Інтерфакс-Україна.

За інформацією ЗМІ, тим чи іншим чином отримували дані про телефонні розмови французьких президентів як мінімум з 2006 року по травень 2012 року. Крім того, прослуховувалися й розмови низки міністрів, інших високопосадовців, депутатів і дипломатів.

"Добірка документів, що публікуються "Ліберасьон" і "Медіапарт" у співпраці з Wikileaks, свідчить про те, що у Франції об'єктами шпигунства стали три президента поспіль, а також ряд їхніх співробітників. Йдеться про період як мінімум з 2006 року - другого президентського терміну Ж.Ширака, до травня 2012 року, коли до влади прийшов Франсуа Олланд", - пише "Ліберасьон".

Газета відзначає, що, згідно з отриманими Wikileaks документам АНБ США, прослушка, судячи з усього, не дозволила Вашингтону отримати доступ до по-справжньому цінної інформації.

"У той же час, все це свідчить про пильну інтересі АНБ до Франції", - пише "Ліберасьон".

У статті наголошується, що "тепер залишається визначити, тривала чи подібна практика вже після дат, що фігурують на найбільш "свіжих" документах, які ми публікуємо у співпраці з Wikileaks".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування