У Єревані протестувальники звели барикади зі сміттєвих баків

Середа, 24 червня 2015, 09:06

У центрі Єревана на проспекті Баграмяна учасники акції протесту проти рішення влади про підвищення тарифів на електроенергію забарикадувалися від поліції великими вуличними сміттєвими урнами.

Про це в середу повідомляє "Інтерфакс".

"Ми створюємо свою лінію безпеки. Ми не виявляємо агресії. Єдине наше завдання - забезпечити безпеку сидячої акції", - сказав журналістам учасник акції Ішхан Хосровян ".

Тим часом, поліція закликала демонстрантів винести урни з центральної площі.

"Ви повинні винести урни, оскільки ставити їх тут заборонено законом", - сказав у гучномовець заступник начальника поліції Єревана полковник Валерій Осипян.

Він також зазначив, що поліція не збирається чинити якісь дії, "поки збори носять мирний характер".

"Але у ваших лавах є провокатори, які озброєні камінням та іншими предметами. Просимо усунути їх, в іншому випадку всю відповідальність буде нести координаційна група", - заявив Осипян.

Начальник поліції Єревана генерал-майор Ашот Карапетян в свою чергу заявив, що правоохоронні органи Вірменії сподіваються на посередництво депутатів Національних Зборів для розблокування єреванського проспекту Маршала Баграмяна.

Депутати парламенту Вірменії, юристи, представники шоу-бізнесу та інтелігенції прибули на проспект Баграмяна 24 червня, щоб створити "живий щит" між поліцією і демонстрантами.

Акція протесту організована громадянським рухом "Ні грабежу". Цей рух складається переважно з представників молоді, не пов'язаних з будь-якими політичними та громадськими силами.

Увечері минулого понеділка учасники акції попрямували ходою до будівлі резиденції президента Вірменії на проспекті Баграмяна, де їх шлях був перекритий поліцією, і демонстрація була розігнана за допомогою водометів.

Акція протесту проти рішення влади про підвищення тарифів на електроенергію проходить також в Гюмрі - у другому за величиною місті на півночі Вірменії.

Згідно з повідомленням, на центральній Театральній площі міста зібралися кілька сотень людей на підтримку проходить в Єревані широкомасштабної акції протесту.

У місті Гюмрі дислокована 102-а російська військова база.

Радіо Свобода, Новости-Армения

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування