Турчинов анонсував введення електронної системи пропускного режиму в АТО

Середа, 24 червня 2015, 13:35

Секретар РНБО Олександр Турчинов прогнозує, що електронна система пропускного режиму в зоні проведення АТО запрацює в липні.

Про це він сказав під час наради з силовиками щодо пропускного режиму, інформує прес-служба РНБО в середу.

За його словами, зараз відбувається завершальний етап переходу на електронну систему пропускного режиму в зоні проведення АТО.

"На пропускних пунктах в зоні проведення АТО з 7 липня поточного року буде запроваджено електронну систему пропускного режиму", - сказав Турчинов.

Він пояснив, що для отримання перепусток громадянам не потрібно буде безпосередньо контактувати з тими, хто надає дозволи.

За його словами, заяву можна буде надати звичайною або електронною поштою, або заповнити бланк в координаційних центрах, "залишивши заявку в спеціальній скриньці".

Заявки громадян автоматично перевірятимуться в базах силовиків на предмет "скоєння кримінальних злочинів, участі у бандформуваннях чи співпраці з терористами".

"У разі підтвердження даної інформації, причетних до злочинів арештовуватимуть під час перетину блокпостів", - зазначив секретар РНБО і додав, що громадяни, які пройдуть електронну перевірку та отримають відповідне повідомлення, зможуть безперешкодно перетинати блокпости лише за паспортом громадянина України.

Як відомо, 17 червня паперові перепустки для перетину лінії розмежування в зоні АТО було скасовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування