Порошенко обіцяє наступного тижня внести у ВР новий проект змін до Конституції

П'ятниця, 26 червня 2015, 14:58

Президент Петро Порошенко обіцяє наступного тижня внести до ВР проект конституції, затверджений Конституційною комісією.

Про це він заявив під час засідання Конституційної комісії в п’ятницю.

"Я не вивіряв кожну букву і мені буде потрібно ще декілька днів, і я обіцяю вам, що я скористаюся цими святковими конституційними днями, щоб уважно вивчити проект", - сказав Порошенко.

"Але той факт, що я зараз висловлюю позицію щодо схвалення, є запорукою, що або повністю, або в значній частині я підтримаю. І наступного тижня запропоную парламенту на розгляд новий варіант , який вами напрацьований, розглянути, проголосувати і спрямувати до КС", - зазначив Порошенко.

"Я це сприймаю, як свій варіант. Я поставлю під ним підпис. Він базується на тому варіанті, що був рік тому запропонований, але він кращій, досконаліший, демократичнійший, бо він пройшов це обговорення", - додав президент.

Він наголосив, що важливим є те, що в обговоренні брали участь представники Донбасу.

"І дуже важливо, що соціологічні опитування підтримують наші з вами ідеї щодо категоричної неприйнятності ідеї федералізації. Внаслідок цих конституційних змін по децентралізації Україна залишається унітарною державою. І з цього приводу у нас не може бути жодних компромісів", - наголосив Порошенко.

Він додав, що розробляючи зміни до конституції, базою по децентралізації було взято польську модель.

Він звернувся до коаліційної більшості з проханням знайти компроміси.

Як відомо, критичної до нинішнього проекту змін до конституції ставляться у "Самопомочі" і "Батьківщині".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування