Восени стартують військові навчання за участі інструкторів з Канади - Полторак

Субота, 27 червня 2015, 14:01

Восени поточного року розпочнуться навчання  військовослужбовців Збройних Сил України з військовослужбовцями із Канади, які триватимуть упродовж двох наступних років. 

Про це у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині заявив міністр оборони України Степан Полторак у ході зустрічі  з  міністром нацоборони Канади Джейсоном Кенні, повідомляє прес-служба МО

"Проведення таких навчань розпочнеться вже восени цього року та триватиме упродовж двох наступних років. Такі навчання дадуть змогу отримати українським військовим нові знання, відповідно до стандартів НАТО, а для канадських тренерів – перейняти український досвід, отриманий під час ведення бойових дій у зоні проведення АТО", - зазначив Полторак.

"Наразі триває опрацювання проекту Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони Канади щодо проведення військової підготовки в Україні", - йдеться у повідомленні. 

У свою чергу Кенні заявив, що на Яворівському полігоні перебуватимуть близько 150 канадських військових.

"Там вони відбудуть тактичні та вогневі навчання. Близько 30 канадців навчатимуть українських колег роботі з вибухівкою у Кам'янець-Подільському в Хмельницькій області. Решта перебуватиме в Києві та інших містах, де відбуватимуться навчання з медичної допомоги, безпеки польотів, логістиці, а також навчання для військової служби правопорядку", - зазначив він.

Міністр додав, що канадські військовослужбовці розраховують на дозвіл на ввезення певної кількості свого озброєння, щоправда, він не уточнив, якого саме.

Вартість такого проекту складатиме 16 мільйонів доларів США. 

Українська правда, Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...