Єврогрупа відмовилася продовжувати програму допомоги Греції

Неділя, 28 червня 2015, 01:02

Глави міністерств фінансів країн єврозони відмовилися продовжувати програму допомоги Греції, якщо до 30 червня країна не здійснить виплату за кредитом, вона може бути змушена вийти з єврозони, і, можливо, з Євросоюзу.

Про це пише BBC.

Три головних кредитора Греції ось уже п'ять місяців відмовляються видавати їй останній транш кредиту до тих пір, поки Афіни не підуть на економічні реформи.

Греція повинна розплатитися з МВФ за отриманим Афінами від Міжнародного валютного фонду по позиці в 1,6 млрд євро 30 червня.

Якщо цього не відбудеться, то країна може бути змушена вийти з єврозони, і, можливо, з Євросоюзу.

Раніше повідомлялось, що Греція відхилила останні пропозиції міжнародних кредиторів та зачинила двері для подальших переговорів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив у п'ятницю ввечері референдум щодо пропозицій міжнародних кредиторів.

Раніше ЗМІ повідомили, що міжнародні кредитори готові допомогти Греції погасити борги, продовживши програму допомоги ще на 5 місяців.

Проте грецький уряд, схоже, відкинув пропозицію про надання Афінам 15,5 млрд євро.

Як повідомлялося, остання зустріч міністрів фінансів єврозони щодо виходу Греції з боргової кризи і продовження програми допомоги в четвер завершилась безрезультатно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...