Штаб: У бойовиків більшає дезертирів, Кремлю усе складніше використовувати місцеве населення

Неділя, 28 червня 2015, 16:42

На тимчасово окупованих територіях Донбасу усе більше бойовиків залишають незаконні збройні формування через брак фінансування.

Про це заявив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

"У Горлівці переважна більшість місцевих бойовиків вже  розглядають можливості виходу (з лав терористів) через відсутність будь-якої матеріальної винагороди за останні три місяці, принизливе ставлення з боку російських військових та так званих "відпускників",- зазначив він, посилаючись на дані розвідки.

"Усе це робить дедалі складнішим для Кремля використовувати місцеве населення для своїх цілей, і примушує переправляти більше сил із самої Росії", - додав Лисенко.

"На війні продовжують заробляти російські бізесмени, які близькі до керівництва РФ. Так, за даними розвідки, до так званої "ДНР" тепер заїжджають вантажі російської компанії "Ойл Інвест", яка займається продажом паливно-мастильних матеріалів", - повідомив він.

Крім шахрайських схем з Росією ватажки бандформувань займаються здирництвом.

"Щоб продовжувати працювати, фермери окупованих території Донецької області вимушені віддавати 1000 грн за кожен гектар своєї землі", - зазначив Лисенко.

За даними штабу, головними ініціаторами встановлення артилерії та танків на вулицях приватних житлових масивів для обстрілів позицій ЗСУ є здебільшого бойовики, що приїхали з Росії.

"Місцеві мешканці, які встали до лав бандформувань, не підтримують такі дії, проте не можуть нічого зробити проти російських найманців, які мають всебічну підтримку з боку Кремля", - зазначив Лисенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування