Бойовики 540 разів порушували "тишу", найчастіше - біля Донецька

Неділя, 28 червня 2015, 19:27

За тиждень бойовики щодня здійснювали близько 80 обстрілів українських позицій та мирних населених пунктів: зафіксовано 540 випадків порушення умов припинення вогню з боку НЗФ, з них більша частина - в районі окупованого Донецька.

Про це повідомили 28 червня у прес-центрі АТО.

"Загарбники продовжують  використовувати озброєння, заборонене Мінськими угодами. Ватажки самопроголошених геоутворень безпідставно та цинічно звинувачують у скоєнні цього злочину українську сторону", - заявили у штабі.

Протягом 28 червня бойовики близько 30 разів вдавались до збройних провокацій проти сил АТО вздовж усієї лінії розмежування.

Вночі терористи нанесли потужний артилерійський удар із заборонених гаубиць калібру 152 мм по наших захисниках, які несуть службу неподалік н.п. Дружба.

"Також 20 реактивних снарядів РСЗВ "Град" з тимчасово окупованих територій вдарили по Нижньому, що на Луганщині", - заявили у штабі.

Впродовж неділі бойовики активно били із 120-мм мінометів на всіх напрямках. Зокрема, по наших позиціях на підступах до Пісків, Опитного, шахти "Бутовка" й Верхньоторецького, що неподалік Донецька, в районі Маріуполя - по Гранітному.

По Золотому та Опитному бойовики гатили з танків.

"З метою подавлення вогневих точок противника наші воїни ефективно відповідали із незаборонених Мінськими угодами зразків озброєння", - зазначили у прес-центрі АТО.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...