Штаб: Бойовики нарощують сили, нишком перекидають техніку до лінії зіткнення

Понеділок, 29 червня 2015, 19:49

У зоні АТО бойовики продовжують нарощення своїх угруповань, проводять ротацію особового складу в окремих підрозділах та приховано переміщує військову техніку ближче до лінії розмежування.

Про це повідомили у прес-центрі АТО ввечері 29 червня. 

"Ситуація в зоні АТО залишається складною та зберігає загрозу поновлення активних бойових дій з боку проросійських незаконних збройних формувань на окремих напрямках", - заявляють у штабі. 

При цьому бойовики зберігають стабільно високу інтенсивність обстрілів сил АТО.

"За минулу добу противник 101 раз відкривав вогонь по бійцях АТО. 29 червня впродовж дня ворог 38 разів обстріляв наші позиції, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння", - йдеться у повідомленні прес-центру. 

Найскладнішою ситуація залишається на Донецькому напрямку: зранку проросійські бандформування гатили зі 122-мм гаубиць по позиціях сил АТО в районі Гранітного та Старогнатівки.

"Поблизу Опитного били з танків. Кримське обстріляли з автоматичних станкових гранатометів та озброєння БМП. Сокільники зазнали обстрілів зі 120-мм мінометів. В обід під ударами мінометів калібру 120 мм опинились наші підрозділи в районі Широкиного. Біля Гранітного гатив ворожий танк", - зазначили у штабі. 

Неспокійно було й в районі Мар’їнки, по обіді ворог обстрілював сили АТО зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів.

"Командування сил АТО вживає необхідних заходів для посилення оборони, створення резервів сил і засобів, які дозволять дати адекватну відповідь ворогу у разі його спроби захопити підконтрольні Україні території", - заявили у прес-центрі.

 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування