Канада розширила санкції проти РФ: у списку Газпром, Транснєфть, Нічні вовки

Понеділок, 29 червня 2015, 21:50

Канада запровадила додаткові економічні санкції проти 14 російських юридичних і 3 фізичних осіб та запровадила заборону на імпорт і експорт товарів з території Криму.

Про це йдеться у заяві прем'єр-міністра країни Стівена Харпера. 

"Поки не буде досягнуто реального миру, поки окупаційні сили не будутть виведені (з території України) і поки територіальна цілісність Україні не буде відновлена, мають бути наслідки для режиму президента Путіна", - йдеться у заяві Харпера.

"У зв'язку з цим наш уряд оголошує додаткові санкції і заборони на поїздки стосовно громадян РФ, а також економічні санкції проти російських компаній та заборону на імпорт/експорт товарів з Криму", - додано у повідомленні.

У документі зазначено, що введення додаткових санкцій щодо Росії було ухвалено в координації з нашими партнерами.

"Ми разом з нашими партнерами закликаємо президента Путіна припинити вторгнення у Східну Україну, вивести своїх солдатів, танки і важке озброєння, і припинити надання військової допомоги бойовикам.  Ми підтримуємо поточні зусилля з дипломатичного вирішення (конфлікту в Україні) і закликаємо Росію і її довірених осіб повністю виконувати мінські домовленості", - підкреслив Харпер.

Згідно з повідомленням МЗС Канади, до розширеного списку санкцій увійшли російські компанії "Газпром", "Газпром нафта", "Сургутнефтегаз" і "Транснефть", повідомляє ТАСС.

У перелік також внесено підприємства "Оборонпром", "Станкоінструмент", "Високоточні комплекси", "Хімкомпозіт", "Об'єднана авіабудівна корпорація", "Тульський збройовий завод" і ВАТ "Сіріус". Санкції також торкнулися фонд "Маршал Капітал", "Євразійський союз молоді" (ЄСМ) і мотоклуб "Нічні вовки".

Щодо фізичних осіб, до "чорного списку" внесені російський політолог Олександр Дугін, лідер ЄСМ Павло Каніщев і Андрій Коваленко.

Таким чином у списках Канади - понад 200 російських підприємств, компаній та організацій, а також фізичних осіб, деякі з яких мають громадянство України.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування