Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Нафтогаз" кличе Коломойського шукати нового керівника "Укрнафти"

Середа, 3 червня 2015, 16:51

У "Нафтогазі" знайшли спосіб обійти довгу процедуру конкурсу щодо обрання нового керівництва "Укрнафти" і збирають конкурсну комісію, в яку кличуть Ігоря Коломойського.

Про це "Українській правді" стало відомо від високопоставлених джерел в НАК.

У "Нафтогазі" запропонували піти в обхід постанови Кабміну №777, яка регулює процедуру конкурсного відбору керівників підприємств держсектору.

Головною причиною стало те, що фактично в "Укрнафті" немає вакантної посади, бо голова правління Пітер Ванхеке не звільнений.

Тому у "Нафтогазі" запускають процедуру "відбору кандидатів на заміщення вищезазначеної посади".

Узгодженого кандидата запропонують Кабміну, який внесе його прізвище у завдання для голосування на збори акціонерів.

Склад відбіркової комісії поки формують, у нього запрошують представників "Нафтогазу", Міненерго, Мінекономіки, профільного комітету Верховної Ради, аудиторів Deloitte і Ernst&Young.

Запрошують в комісію і представників міноритарних акціонерів, зокрема, олігарха Ігоря Коломойського.

 

Як відомо, до цього правління ПАТ "Укранафта" та мінори тарні акціонері компанії обіцяли встигнути провести конкурс на зміну керівництва до оголошених на 22 липня зборів акціонерів.

Згідно ж із постановою Кабміну №777 про проведення конкурсного відбору керівників держпідприємств, на проведення конкурсу відводиться загалом максимальний термін - 98 днів.

У той же час збори акціонерів "Укрнафти" призначили на 22 липня.

"Укрнафта" відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків.Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництва компанії.

Держава через "Нафтогаз" контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського – 42%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування