У Держдумі хочуть запровадити санкції проти Канади у відповідь

Вівторок, 30 червня 2015, 05:18

Перший заступник голови комітету Держдуми з економічної політики Михайло Ємельянов заявив, що Росії пора вводити відповідні санкції щодо Канади, жодне ембарго не повинно залишитися без відповіді.

Про це повідомляє РІА Новини.

"Я вважаю, жодна з санкцій не повинна залишитися без відповіді, інакше Росія втратить обличчя. Пора вводити відповідні санкції щодо Канади. І якщо говорити про економічні санкції, то треба припиняти всі спільні проекти з Bombardier (канадської машинобудівною компанією - ред.) . Вони завжди з економічної точки зору були сумнівними ... Також треба заборонити імпорт літаків Bombardier у всіх їхніх варіантах ", - сказав Ємельянов.

За словами депутата, спільні проекти з канадською компанією "були не стільки виробничими, скільки формою відходу від митних платежів, тому що там, по суті, було примітивне складальне виробництво".

"Росія від закриття цих проектів нічого не втратить. У нас були хороші потужності з виробництва локомотивів, у нас є свої близькомагістральні літаки, ось їх виробництво нам треба розвивати", - зазначив Ємельянов.

Раніше, Канада запровадила додаткові економічні санкції проти 14 російських юридичних і 3 фізичних осіб, а також ввела заборону на імпорт і експорт товарів з території Криму.

У заяві прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера йдеться, що додаткові санкції пов'язані з ситуацією в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування