Відведення важкої техніки зірвано, бойовики підтягують її на "передок" - ІС

Вівторок, 30 червня 2015, 11:09

Відведення важкої бронетехніки, у першу чергу танків, від лінії зіткнення сторін на Донбасі, анонсоване до 26 червня, беззастережно зірвано.

Про це заявляє група "Інформаційний спротив", пише "Дмитро Тимчук у Facebook вранці 30 червня.

"Російсько-терористичні війська активно використовують і підтягують у першу лінію важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, у т.ч. бронетехніку", - повідомляє він.

На Приморському напрямку в районі Широкиного, Лебединського, Бердянського бойовики стріляли по позиціях сил АТО зі 120-мм мінометів і 122-мм.

У районі Павлополя й Чермалика бойовики вели вогонь із "зеленки" зі стрілецького озброєння, також застосовували АГС-17 (неприцільно, з великої дистанції).

У районі Кримського, Новотошківки бойовики під прикриттям вогню зі 120-мм мінометів і АГС-17 чинили спроби інфільтрації своїх ДРГ і розмінування мінних полів.

Крім того, у районі Кримського група з 4-х БМП бойовиків 15 хвилин обстрілювала сили АТО., але після декількох прицільних черг із крупнокаліберних кулеметів відійшла.

На Світлодарському плацдармі бойовики використовують міномети й танки. Удари в основному завдають по позиціях сил АТО в районі н.п. Луганське, Миронівське, Новозванівка, рідше - по східних околицях Попасної.

Водночас, усе частіше бойовики стали супроводжувати використання зв'язки "міномети й танки" короткими вогневими нальотами артилерії, в основному 122-мм (наприклад, гармати Д-30 і артустановку "Гвоздика", позиції західніше Брянки). Зрідка використовують 152-мм калібр (гаубиці "Мста-Б", позиції між Вергулівкою і Чорнухіним).

Південніше Донецька бойовики намагаються приховати зосередження й розгортання низки нових батальйонних тактичних груп (у районі Мосьпіне – Комсомольське; у районі Тельманове; у районі Оленівка – Докучаєвськ).

На думку аналітиків групи ІС, саме в цьому ключі варто розглядати активізацію обстрілів зі 122-мм артилерії позицій українських військ у районі Гранітного, Старогнатівки й південніше Новомихайлівки (район Степового).

Також із розгортанням нових БТГ пов'язують появу в даних районах у першій лінії одразу декількох груп бронетехніки (за добу бойовики кілька разів обстріляли з танків, під прикриттям ББМ, передові позиції сил АТО в районі Гранітного).

У районі Мар’їнки бойовики активно завдавали удари одразу декількома вогневими підрозділами 82-мм мінометів, за підтримки АГС-17. Під прикриттям цього вогню бойовики проводили перегрупування своїх передових підрозділів на захід від Олександрівки, південніше Мар’їнки й у проміжку між Мар’їнкою та Красногрівкою.

У районі н.п. Опитне, Піски, Кроасногорівка, південніше Авдіївки також бойовики активно застосовували важку бронетехніку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування