Пивоварський: Долю глави Державіа вирішить комісія

Вівторок, 30 червня 2015, 17:30

Долю глави Державіаслужби Дениса Антонюка та рішень Державіа про призначення на рейси Одеса-Стамбул буде вирішувати комісія Мінінфраструктури.

Про це заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський у вівторок.

"Я не хочу говорити, яка ймовірність відставки Антонюка. Якщо комісія вирішить, що були порушення, то будуть прийняті рішення. Якщо комісія скаже, що все було в рамках закону та авіаційних правил, то будемо працювати", - сказав міністр.

На питання про те, що Антонюка звинувачують в лобіюванні інтересів авіакомпанії МАУ, в якій він раніше працював, Пивоварський відповів, що інших кадрів в країні фактично немає.

"Всі кадри, які у нас в країні є, вони або з "Аеросвіту", або з МАУ. Так склалося історично, що авіаційна "кузня кадрів" була там. Якщо підходити до цього так, що ніхто, хто раніше працював в "Аеросвіті" чи МАУ, не може займати керівні посади в Державіа, то доведеться брати іноземця", - додав він.

На питання, чи розглядається така можливість у разі відставки Антонюка, міністр відповів: "Теоретично, може".

Як відомо, Антонюка відсторонили від виконання обов'язків після скандалу на комісії Державіа, коли МАУ отримала усі частоти на польоти з Одеси в Стамбул, хоча на нчастину  із них претендувала "АтласДжет Україна".

Тоді голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі грубо посварився з Антонюком і звинуватив його у лобіюванні інтересів компанії Ігоряя Коломойського.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування