Міністр розповів, чого хочуть лоу-кости, аби літати з України

Вівторок, 30 червня 2015, 17:48

Авіакомпанії лоу-кости, з якими Україна веде перемовини, хочуть зниження аеропортових зборів та можливих доплат за кожного привезеного пасажира.

Про це у вівторок розповів глава Мінінфраструктури Андрій Пивоварський.

За його словами, і міністерство, і Державіа ведуть переписку з провідними бюджетними авіакомпаніями, аби запросити їх в Україну.

"Вони кажуть приблизно таке: що ви можете нам запропонувати?.. Вимоги, які зараз ставлять авіакомпанії, це доплата за пасажирів і значне зменшення аеропортових зборів", - розповів міністр.

Пивоварський каже, що "якщо подивитись навколо України, то усі країни доплачують".

За його словами, якщо знижувати збори в аеропортах Україна готова, то доплачувати "поки немає навіть юридичного механізму, як ми можемо це зробити".

Крім того, за словами Пивоварського, потрібне відновлення економіки, щоб відновився попит, який впав після девальвації гривні.

Пивоварський пояснив, що зараз навіть не може публічно розповісти, з якими компаніями ведуться перемовини.

Водночас, він розповів, що влада Львова, де працює "відкрите небо", уже зараз проводить переговори із власниками готелів, ресторанів та інших сервісів міста, щоб створити якусь базу, для можливого стимулювання лоукостів.

За словами Пиваварського, "відкрите небо" у Львові та Одесі почне приносити відчутний результат "десь на літній сезон наступного року".

"Для цього потрібно дві речі: перша - час, ефективний менеджмент, друга - аби закінчилась війна. Як тільки зупиниться конфлікт, наприклад, "Візз Ейр" одразу повернеться. Я так зараз бачу", - вважає міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування