Росія вже готується ліквідувати міністерство Криму - ЗМІ

Вівторок, 30 червня 2015, 19:12

У керівництві Росії розглядають можливість звільнення "міністра Криму" та ліквідацію самого міністерства.

Про це повідомляє РБК з посиланням на свої джерела.

Це питання постало після низки корупційних скандалів в окупаційної влади Криму.

"Найближчим часом може бути відправлений у відставку міністр у справах Криму Олег Савельєв, допускають обидва співрозмовника. За словами одного з них, міністерство після цього може бути ліквідоване", - пише видання.

Співрозмовники видання кажуть, що "Мінкрим" спочатку замислювався як тимчасовий.

У той же час, джерело, близьке до адміністрації президента РФ розповіло, що навколо Криму останнім часом йшла боротьба декількох груп впливу.

За вплив у Криму боролися повпред Путіна Олег Бєлавенцев, який вважається членом команди міністра оборони РФ Сергія Шойгу, і куратор Криму в уряді віце-прем'єр Дмитро Козак, які "постійно боролися за повноваження".

"У будь-якому випадку ситуація навколо Криму настільки напружена, що не може не вилитися в зміни. Це і велика кількість начальників, яким нічого не вдається, і рівень корупції, який безпрецедентно високий навіть за російськими мірками", - заявило джерело в адміністрації Путіна.

Як відомо, за останні дні на корупції в Криму були спіймані відразу кілька високих чиновників окупаційного режиму: начальника податкової Микола Кочанов, "міністр промисловості" Андрій Скринник і "міністр" майнових та земельних відносин Олександр Гордецький. За останні 6 місяців вже шість "міністрів" Аксьонова потрапили під слідство.

"Керівники" Криму самі відомі за своїм махінаціями: Володимир Константинов з будівельними пірамідами, а Сергій Аксьонов був "бригадиром" у кримінальному угрупованні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування