Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кіхтенко каже, що "псевдопатріотизмом" Україна Донбас не поверне

Субота, 6 червня 2015, 21:03

Проблема реального возз'єднання України з Донецької та Луганської областю погіршується не лише окремими заявами політиків, але й громадськості, "яка загралася у "так вам і треба, самі винні".

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко.

"Так ми можемо ще багато територій і людей втратити", - заявив він.

За словами Кіхтенка, справа у вирішенні проблем області не в його персоні, і навіть за його відставки і призначення більш лояльного до центру губернатора набір проблем на Донеччині залишиться той самий.

"Справа взагалі не в моїй персоналії. Справа в тому, що набір проблем в області, як і очевидні способи їх вирішення, не зміняться при будь-якому керівникові", - зазначив він.

При цьому Кіхтенко заявив, що завдання губернатора - допомагати центральної влади формувати політику в регіоні, озвучуючи проблеми регіону і вимагаючи їх вирішення, навіть якщо в цей час у Києві від нього чекають зовсім інших промов.

"Варіанти збереження країни та консолідації суспільства звідси бачаться інакше. Потрібен діалог. Ухвалення позицій і проблем один одного. І моє завдання як губернатора, який перебуває саме тут, на місці, а не в Києві, знаючи ситуацію зсередини, допомагати владі формувати спільну державну політику. А не говорити те, що від мене хочуть чути", - заявив Кіхтенко.

Також він висловив думку, що особисто президент України і прем'єр-міністр мають бути зацікавлені у діалозі з Донбасом не менше, аніж місцеві влади.

За словами Кіхтенка, за весь період його губернаторства прем'єр-міністр Яценюк жодного разу не виявив зацікавленості в особистій зустрічі ні з ним, ні з губернатором Луганської області Геннадієм Москалем.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування