У Маріуполі вибухнув катер з військовими. Є поранені

Неділя, 7 червня 2015, 16:31

У Маріуполі під час виходу з бухти корабельно-катерної стоянки Маріупольського загону морської охорони за невстановлених причин підірвався прикордонний катер берегової охорони UMC-1000, який патрулював акваторію моря в Приморському районі міста.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України. 

"На борту катера перебувало 7 військовослужбовців. На даний час відомо, що у результаті підриву поранення зазнали 2 співробітники Держприкордонслужби", - зазначили у ДПСУ.

Катер зазнав значних пошкоджень.

Разом з тим в облуправлінні МВС повідомили, що вибух стався біля Азовського судоремонтногозаводу, на борту перебувало 7 військовослужбовців, 6 з них доправлено до лікарні Маріуполя.

"Ведуться пошуки ще 1 людини. Встановлено, що це командир катеру берегової охорони", - зазначили в МВС.

"Повідомлення про підрив водного транспорту на лінію "102" надійшло в 14.52 від медпрацівників. У Приморський район виїхали співробітники міліції. Встановлено, що при огляді морської території катер берегової охорони натрапив на вибуховий пристрій", - додали в міліції.

Фото з сайту 0629.com.ua

Як повідомляє 0629.cоm.ua з посиланням на волонтера Галину Однорог, у маріупольському військовому госпіталі перебувають 4 постраждалих з катера, 3 прикордонника - з пораненнями середньої тяжкості, один - легкої.

За даними аварійно-водолазної служби Маріупольської міськради, вибух стався в 4 кілометрах від берега. На пошуки постраждалих вирушили 2 прикордонних катери, 2 буксировщики маріупольського порту і 3 катери аварійно-водолазної служби.

Разом з тим "Оборона Мариуполя" повідомляє, що на борту катера перебував екіпаж у кількості 8 чоловік.

"7 військовослужбовців доправлено в лікарню Маріуполя з пораненнями різного ступеня тяжкості, їм надається необхідна допомога. Пошуки 1 моряка тривають досі. На місці працюють водолази та інші компетентні органи", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування