Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв не з'явився на допит, ГПУ попросить дозвіл на арешт – депутат

Понеділок, 8 червня 2015, 20:00

Депутат Сергій Клюєв не з'явився на допит у понеділок. Генпрокуратура проситиме Верховну Раду про дозвіл на його арешт.

Про це повідомив депутат БПП Сергій Лещенко.

"На допит він не прийшов. Завтра Генпрокуратура буде готувати звернення в Раду щодо отримання дозволу на арешт Клюєва", - написав він на Facebook.

Як відомо, 8 червня на сайті МВС з'явилося оголошення про розшук Клюєва, яке, як вказано на сайті МВС, здійснюється за запитом СБУ.

У свою чергу в Службі безпеки заявили, що не оголошували в розшук депутата Сергія Клюєва.

Зокрема керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, зазначив, що "Головним слідчим управлінням СБУ наразі не розслідується кримінальне провадження щодо Клюєва С.П., тому й не оголошувався його розшук слідчими СБ України".

За інформацією ж депутата від БПП Сергія Лещенка, слідчий ГПУ виніс постанову про розшук Клюєва і дав доручення СБУ, яке повинно було організувати подальший процес.

За словами Лещенка, "у понеділок адвокати Клюєва вийшли на зв'язок і сказали, що їхній клієнт не втік, а на лікарняному - і в понеділок він дійде до Генпрокуратури з довідкою про свою хворобу. У підсумку, всі чекають кінця дня, з'явиться Клюєв у слідчого чи ні".

3 червня Верховна Рада за запитом Генпрокуратури позбавила Клюєва, а також колишнього комбата "Айдара" Сергія Мельничука депутатської недоторканності. Того ж дня Клюєв намагався виїхати в Австрію, але його не випустили прикордонники.

Наступного дня Клюєв не з'явився на допит.

Сергія Клюєва і його брата Андрія, який був секретарем РНБО і головою Адміністрації президента, звинувачують у шахрайстві і зловживанні владою, що привело до значних збитків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...