Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ спрямувала до суду справу керівників "Беркуту" за розгін Майдану 30 листопада

Середа, 1 липня 2015, 13:18

Генеральна прокуратури направила до суду звинувачувальний акт стосовно 4 керівників київського спецпідрозділу міліції "Беркут" за силовий розгін Майдану 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ 1 липня.

Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ завершило досудове розслідування у провадженні за підозрою 2 заступників командира полку та 2 командирів оперативних рот полку міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС у Києві у правопорушеннях за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (перешкоджання проведенню мітингів та зборів); ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) КК.

"Керівники спецпідрозділу міліції підозрюються у тому, що вони достовірно знаючи про те, що на Майдані Незалежності в місті Києві мітингувальники знаходяться на законних підставах, рішень судів про заборону проведення мітингів та відкритих виконавчих проваджень про примусове звільнення площі від мітингувальників не існувало, останні порушень громадського порядку не допускали і не становили будь-якої загрози громадській та національній безпеці, діючи в інтересах керівництва держави, на виконання наказу, усвідомлюючи його злочинний характер та суспільно небезпечні наслідки у вигляді шкоди для здоров’я громадян, з 4:11 по 4:22 30.11.2013 організували та за участі особового складу полку міліції особливого призначення "Беркут" здійснили силовий розгін учасників акцій протестів", - заявляє ГПУ.

Внаслідок таких дій 4 потерпілим було завдано тілесні ушкодження середньої тяжкості, 38 – легкі тілесні ушкодження та стосовно 42 осіб вчинено насильницькі дії, які не спричинили тілесних ушкоджень, додають у відомстві.

Звинувачувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

"Загалом у причетності до незаконного насильницького розгону зазначеного студентського мітингу на теперішній час повідомлено про підозру 15 особам, 9 з яких перебувають в розшуку", - додає ГПУ.

Звинувачувальний акт щодо колишнього голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова за фактом розгону також розглядає Шевченківський райсуд Києва.

За інформацією депутата Сергія Лещенка, серед чотирьох екс-керівників "Беркуту", справу проти яких передано до суду, – Євген Антонов та Андрій Дидюк, які були відсторонені, але потім поновлені на посадах за клопотанням підлеглих голови МВС Арсена Авакова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування