Насіров все ще не склав мандат, порушивши термін більш ніж на місяць

Середа, 1 липня 2015, 14:32

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров станом на 1 липня так і не подав у Верховну Раду заяву про складання депутатських повноважень.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на першого заступника голови регламентного комітету Павла Пинзеника.

Насіров повинен був подати заяву не пізніше 25 травня.

"Його заяви в регламентом комітеті досі немає", – сказав Пинзеник.

Як відомо, Кабмін призначив Насірова главою Фіскальної служби 5 травня. До цього він був депутатом від фракції "Блок Петра Порошенка".

Згідно Конституції, депутат не може мати інший представницький мандат або перебувати на державній службі і зобов'язаний в 20-денний термін або припинити таку діяльність, або подати заяву про складання депутатських повноважень, що у випадку з Насіровим повинно було статися до 25 травня.

Закон про регламент передбачає, що у разі невиконання депутатом цих вимог, регламентний комітет розглядає матеріали і подає свій висновок голові Ради, який у 10-денний строк повинен звернутися в суд про дострокове припинення повноважень такого депутата або повертає матеріали комітету з обґрунтуванням відмови від звернення до суду.

За словами Пинзеника, такі матеріали комітетом спікеру не передавалися, а комітет направив Насірову лист, в якому нагадав про закінчення терміну. Насіров на цей лист поки ще не відповів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування