Довжина бюлетеня на довиборах депутата він Чернігівщини сягне метра

Середа, 1 липня 2015, 22:06

Центральна виборча комісія затвердила форму і колір виборчого бюлетеня для голосування на проміжних виборах депутата Ради в одномандатному виборчому окрузі №205 у Чернігові.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Текст виборчого бюлетеня буде надрукований державною мовою на одному аркуші розміром 20 см на 1 м (на виборах в окрузі зареєстровано 127 кандидатів у депутати) світло-блакитного кольору тільки з одного боку.

Бюлетені будуть надруковані з використанням спеціальних видимих захисних фарб, які змінюють свої оптичні характеристики під впливом температури і ультрафіолетового випромінювання, а також із графічними захисними елементами і проставленим номером захисною фарбою виборчої дільниці.

ЦВК також створила контрольну комісію над виготовленням бюлетенів, до якої увійшли представники політичних партій, фракції яких зареєстровані в Раді.

Як відомо, на позачергових парламентських виборах 26 жовтня 2014 року бюлетені для голосування у загальнонаціональному багатомандатному окрузі друкувалися на аркуші розміром 20 на 60 см, а в одномандатних округах в залежності від кількості зареєстрованих в окрузі кандидатів у розмірі від 20 на 20 см до 20 на 90 см.

Раніше Комітет виборців України заявив, що на довиборах в 205 окрузі зареєстровано аномально високу кількість кандидатів, що може свідчити про можливі виборчі порушення під час довиборів 26 липня.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...