РПР та інші організації вимагають змін у Комісії з обрання членів НАЗК

П'ятниця, 10 липня 2015, 05:00

Реанімаційний Пакет Реформ та інші громадські організації та ініціативи вимагають від Яценюка змінити уповноважену особу від Кабінету Міністрів та провести нові вибори громадської частини конкурсної комісії з обрання членів НАЗК.

Про це йдеться у відкритому зверненні РПР та інших громадських організацій до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

"На наш погляд, Ваші дії ідуть врозріз із словами про готовність нормалізувати ситуацію з Нацагентством із превенції корупції. Нагадуємо Вам, Арсенію Петровичу, що причиною недовіри суспільства та самих членів конкурсної комісії до процесу запуску Агентства є постійні маніпуляції з боку Уповноваженої Урядом особи на формування НАЗК, заступника міністра Кабінету Міністрів України Романа Греби", - йдеться у зверненні.

Активісти наполягають на факті непоодиноких змов поміж учасників виборів громадської частини конкурсної комісії, через що Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції ухвалив рішення звернутись до Генпрокуратури України з проханням дослідити законність цих виборів.

Безпосередньо відповідальним за проведення громадських виборів був Роман Греба. Він же сьогодні є членом конкурсної комісії НАЗК за поданням Кабміну та, фактично, організовує роботу комісії.

Враховуючи, що весь склад конкурсної комісії НАЗК зафіксовано у відповідному рішенні Уряду, громадські організації звертаються до прем’єр-мінстра з клопотанням скасувати розпорядження про склад конкурсної комісії НАЗК, визначити нову уповноважену особу від Кабінету Міністрів, провести нові вибори громадської частини конкурсної комісії та розробити критерії оцінювання антикорупційного досвіду громадських організацій.

Також у зверненні вимагається включити за поданням Кабінету Міністрів України до складу нової конкурсної комісії фахового делегата від громадськості, який має належний професійний досвід у сфері запобігання корупції та бездоганну ділову репутацію

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...