У Єремєєва заявили: Ланьо з ПС не конфліктував, події у Мукачевому - провокація

Субота, 11 липня 2015, 21:47

Депутатська група "Воля народу", яку у Верховній Раді очолює нардеп Ігор Єремєєв, заявляє: події у Мукачевому 11 липня - "зухвалий напад бандитів під прикриттям патріотичних лозунгів та жорстка провокація, спрямована на дестабілізацію ситуації на Закарпатті". 

Про це йдеться у заяві "Волі народу". 

"Сьогодні до спортивного комплексу "Антарес" у Мукачевому, де розташований офіс нардепа від фракції "Воля народу" Михайла Ланьо, прийшли люди, які представилися представниками "Правого сектору" із проханням допомогти їх побратимам, які повертаються із фронту. Від депутата вони отримали позитивну відповідь і готовність надати відповідну матеріально-технічну допомогу. Жодних конфліктних акцентів при спілкуванні не виникло", - йдеться у заяві.

Також підкреслено, що представники офісу депутата "жодним чином не провокували і не мали вогнепальної зброї"."

"Але під час розмови на дворі відбулась провокація - з невідомих причин пролунав постріл і було вбито невідому людину", - йдеться у повідомленні.

На місце події, згідно з заявою, було викликано міліцію, яка почала переслідування нападників.

"Все що відбувалося на території офісного об’єкту зафіксовано камерами зовнішнього нагляду і всі відеозаписи будуть терміново передані МВС та СБУ. "Воля народу" офіційно заявляє - все що відбулося у Мукачевому - зухвалий напад бандитів під прикриттям патріотичних лозунгів, жорстка і нахабна провокація, cпрямована на дестабілізацію ситуації на Закарпатті і спроба зухвалого політичного шантажу", - вказано у заяві. 

При цьому зазначено, що "Воля народу" звертається до президента України, глави МВС та голови СБУ з вимогою "термінового блокування та нейтралізації бандитського угрупування та публічного розслідування даного факту бандитизму" .

Як відомо, вдень 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. Повідомлялося про 9 поранених та кількох загиблих. 

Як повідомив глава МВС Арсен Аваков, у Мукачевому триває спецоперація із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт.  Також Аваков заявив про поранення 4 цивільних і 3 співробітників міліції, двоє з поранених - у тяжкому стані.

У "Правому секторі" заявили, що  у Мукачевому "бандити "регіонала" Міхайла Ланьо ... спробували фізично знищити бійців "Правого сектору": "У цій акції взяли активну участь й бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні  Віктора Медведчука". 

Нардеп від БПП Мустафа Найєм повідомив, що причиною збройного інциденту у Мукачевому став переділ ринку контрабанди цигарок.

"Спочатку між представниками ПС і (нардепа) Михайла Ланьо було призначено "стрілку" у ресторані "Дракон", у Мукачевому на вул.Лермонтова. Пізніше зустріч перенесли у спорткомплекс, який розташовано поруч, "Антарес". Обидві ці підприємства контролюються Ланьо. ... Підійшли до воріт, охоронця попросили викликати Михайла Ланьо. Після перепалки охоронцеві вистрілили в голову",-  повідомив Найєм. 

За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією "терористичний акт" (ч.3 ст. 258 КК України) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News