Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перемовником у Мукачевому став Балога. ПС назвав свої вимоги

Субота, 11 липня 2015, 22:35

Перемовником з представниками  "Правого сектору", який заблокований у Мукачевому після збройного інциденту 11 липня, став нардеп Віктор Балога. 

Про це він повідомив у Facebook. 

"Я на місці, де перебуває "Правий сектор". Запросили бути переговорником. Заради припиненя кровопролиття, я прийняв цю пропозицію. Поговорили. Вони готові здатися, але за наступних умов - 1. Має бути рішення Яроша щодо складання зброї. 2. Вимагають гарантій, що їх відправлять одразу на Київ у СБУ", - зазначив Балога.

За його словами, він "довів вимоги до керівництва держави".

"Щоб не було кровопролиття, зараз потрібне тільки одне рішення. Політичне", - додав він.

У свою чергу нардеп Мустафа Найєм, який знаходиться на місці подій, повідомив у Facebook: "Подальшою операцією керує СБУ. Представники "Правого сектора" ховаються в районі села Лавки. Траса Київ-Чоп перекрита в районі Червоної гірки. Зараз тривають переговори".

"З боку тих, хто переховується (ПС) виступає дехто Роман Стойко, син колишнього співробітника відділу "К" СБУ. Сам Роман - колишній міліціонер, звільнений з органів за негативними мотивами у 2008-2009 роках. У 2012-2013 році він був узятий на місці злочину при спробі контрабанди сигарет в Словаччину на дельтаплані", - зазначив Найєм.

"На даний момент представники ПС заявили, що готові здатися тільки у випадку прямого наказу Дмитра Яроша. Якщо я правильно розумію, переговори з Ярошем ведуть президент, глава СБУ і міністр внутрішніх справ з АП", - додав він.

Також він зазначив, що з "народної заправки", біля якої сталася основна стрілянина, вилучено відео з реєстратора.

Усі фото - з Facebook Мустафи Найєма
 
 

Як відомо, раніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що керівництво спецоперацією з локалізації групи озброєних осіб у Мукачевому взяв на себе Антитерористичний центр Служби Безпеки України.

За його словами, з групою озброєних нападників триватимуть переговори про складання зброї та припинення вогню.

Згодом Геращенко додав: "Ситуація у Мукачевому стабілізована і перебуває під контролем. На мене вийшов командир групи заблокованих у Мукачеві бійців з позивним "Літун" з проханням зв'язати його з керівництвом АТЦ СБУ для переговорів про припинення збройного протистояння".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування