Штурм ПС відклали, перемовини триватимуть - нардеп

Неділя, 12 липня 2015, 10:28

У Мукачевому штурм представників Правого сектора, які ховаються від правоохоронців у р-ні н.п. Лавки, в даний час відкладений.

Про це повідомив нардеп від БПП Мустафа Найєм.

"Штурм представників ПС, які переховуються, відкладався протягом всієї ночі, останній раз планувався сьогодні на 9 ранку. На даний момент операцію відкладено", - повідомив він.

Згідно з повідомленням, представники ПС, які ховаються у горах, відійшли хребтом від с. Лавки в бік райцентру Перечина та Великоберезнянського району.

Також Найєм зазначив, що лідер "ПС" Дмитро Ярош прилетів в аеропорт Ужгорода у супроводі 8 представників Правого сектора.

За інформацією джерел в СБУ, наразі головними перемовниками з представниками ПС є глава СБУ Василь Грицак і глава Антитерористичного центру при СБУ Віталій Маліков.

Згідно з повідомленням, Маліков вже на місці подій. Також на місці присутній підрозділ Нацгвардії "Омега".

"Вночі приїжджали два автобуси з представниками ПС зі Львова, в місто їх не пустили. Їх лідера запросили в Мукачево, де він говорив з Маліковим", - зазначило джерело. За його повідомленням, ПС "прийняв аргументи (силовиків) і не став втручатися".

Протягом ночі в аеропорту Ужгорода приземлялися схожі на військові вертольоти. 

У зв'язку з подіями у Мукачеві в аеропорту Ужгорода приземляються підозрілі, схожі на військові вертольоти. Відео

Posted by Михайло Чурило on 11 Июль 2015 г.

Як відомо, раніше заблоковані бійці ПС заявили, що готові здатися тільки у випадку прямого наказу Дмитра Яроша, а також за умови, що їх відправлять одразу в Київ у СБУ.

За словами нардепа Мустафи Найєма, конфлікт у Мукачевому пов’язаний із контрабандою цигарок в області, до якої причетні усі учасники сутички.

Вдень 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. Повідомлялося про 9 поранених та кількох загиблих. 

Як заявив глава МВС Арсен Аваков, у Мукачевому триває спецоперація із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт.  За даними Авакова, "застосувавши гранатомети, бандити знищили два міліцейських авто, поранили чотири цивільних особи і трьох працівників міліції".  Один потерпілий і один правоохоронець перебувають у важкому стані.

У "Правом секторі" заявили, що оголошують безстрокову акцію протесту під Адміністрацією президента в центрі Києва

Також у ПС заявили, що  у Мукачевому "бандити "регіонала" Міхайла Ланьо ... спробували фізично знищити бійців "Правого сектору": "У цій акції взяли активну участь й бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні  Віктора Медведчука". 

За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією "терористичний акт" (ч.3 ст. 258 КК України) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування