В ПС заявили, що готові кинути усі свої батальйони на Київ

Неділя, 12 липня 2015, 18:26

"Правий сектор" готовий спрямувати усі свої запасні батальйони у будь-яку точку країни, у тому числі під будівлі Адміністрації президента і МВС у Києві, у разі потреби.

Про це 12 липня на брифінгу заявив речник "Правого сектора" Артем Скоропадський.

"У зоні бойових дій у нас перебувають два батальйони, а по всій Україні у нас 18 чи 19 запасних батальйонів. Вони тренуються, проходять підготовку, готуються до відправки на фронт ... Але якщо треба буде, запасні батальйони ми можемо відправити куди завгодно. Ми можемо відправити усі запасні батальйони під адміністрацію президента і під Міністерство внутрішніх справ", - заявив він.

При цьому Скоропадський зазначив, що "Правий сектор" "не зніматиме людей з фронту".

Як відомо, 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. 

За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією "терористичний акт" (ч.3 ст. 258 КК України) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

У ПС заявили, що оголошують безстрокову акцію протесту під АП у центрі Києва.  Мітинги на підтримку "закарпатських робінгудів", як їх назвали у Правому секторі, відбулися 12 липня у низці міст України. 

Інтерфакс-Україна