Прокурорів, яких впіймали на рекордному хабарі, досі не звільнили – нардеп

Вівторок, 14 липня 2015, 14:13

Заступник голови Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць, яких впіймали на хабарі, не були звільнені зі своїх посад.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

Він опублікував наказ заступника генпрокурора Володимира Гузиря, яким той лише тимчасово відсторонив чиновників від виконання обов'язків зі збереженням зарплат.

Причиною вказано "скоєння ганебного вчинку".

Это сюр. Оказывается, прокурорские чиновники у которых на минувшей недели прошли обыски, до сих пор не уволены! В приказ...

Posted by Mustafa Nayyem on Tuesday, July 14, 2015

Як відомо, заступник керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – приватну особу Валерія Гібаленка – на два місяці з можливістю вийти під заставу в 3,2 млн гривень.

9 липня Шапакін вийшов під заставу.

У вівторок стало відомо, що генпрокурор Віктор Шокін і його перший заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування