На майно спійманих на хабарах прокурорів наклали арешт - Сакварелідзе

Середа, 15 липня 2015, 21:57

Заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе заявляє, що на майно раніше заарештованих заступника керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця накладено арешт.

Про це він заявив на засіданні парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції в середу.

"Усі рахунки і майно, про які відомо слідству щодо двох фігурантів цієї справи, - на них накладено арешти. Їм доведеться доводити, звідки в них сотні тисяч доларів", - сказав Сакварелідзе.

Заступник генпрокурора зазначив, що сумнівається в тому, "що 27 років безперервного стажу в прокуратурі дають можливість мати багатомільйонні вілли в різних містах і квартири".

Як відомо, депутат Мустафа Найєм розповів про затримання в Києві Шапакіна і Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Пізніше цю інформацію підтвердили в Генеральній прокуратурі України.

Печерський районний суд Києва оголосив ухвалу про арешт Шапакіна і Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений із СІЗО.

Сакварелідзе заявив, що Печерський суд Києва призначив занадто маленьку суму застави для затриманих. "Принцип "вкрав мільйон - заплати десяту частину і спи спокійно" має бути скасовано - він руйнівний для держави! На превеликий жаль, зараз він іще працює в переважній більшості випадків", - заявив він.

13 липня Корнієць і його захист оскаржили рішення Печерського районного суду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

14 липня Найєм заявив, що генпрокурор України тисне на своїх заступників, слідчих і прокурора, що ведуть справи стосовно прокурорів, яких було взято на місці злочину на хабарах. Генеральний прокурор Віктор Шокін спростував цю інформацію.

Президент Петро Порошенко заявив про повну підтримку  Шокіна і Сакварелідзе.

Говорячи про резонансну справу затримання високопосадовців прокуратури, Порошенко заявив: "Ця справа буде доведена до кінця. Це - принципова позиція генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди", - заявив президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News