Нуланд впевнена, що Рада проголосує децентралізацію та "особливий статус"

Четвер, 16 липня 2015, 10:56

Уповноважена Держдепартаменту США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд впевнена, що Верховна Рада проголосує у четвер закони із "пакету МВФ" та приступить до зміни Конституції щодо децентралізації та "особливого статусу".

Про це йдеться в її заяві, яку поширило посольство США в Україні.

Нуланд розповіла, що у середу провела зустрічі з лідерами усіх фракцій коаліції та спікером Ради Володимиром Гройсманом.

Нуланд назвала четвер "історичним днем в Раді", коли парламент "розгляне пакет реформи законодавства, який завершує попередні заходи, передбачені Міжнародним валютним фондом, і, якщо його приймуть, розблокує наступний транш міжнародної допомоги для України".

Крім того представниця Держдепу висловила сподівання, що Рада підтримає пакет змін до Конституції, які стосуються децентралізації.

"Він також забезпечить виконання Україною її зобов'язань, взятих у Мінську, щодо децентралізації та особливого статусу. І це дуже важливо. На кожному етапі від прийняття Мінських угод у лютому Україна наполегливо працювала, щоб виконати свої зобов'язання", - заявила Нуланд.

Саме це, за її словами, "дозволило США і країнам Європи продовжувати стояти поруч з Україною, наполягаючи, щоб усі сторони Мінських домовленостей виконували свої зобов'язання".

Як відомо, за інформацією "Української правди", у середу Нуланд домагалась того, щоб положення про "особливий статус" окремих районів Донбасу були закріплені в Конституції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування